NFL

Patriots: Welker, departe de Foxborough

February 19, 2013

wes welker

Decizie şoc pentru New England Patriots, care au anunţat că nu vor folosi francizarea în cazul veteranului Wes Welker, jucător al cărui contract expiră pe 12 martie. Salariul uriaş pe care acesta ar trebui să-l primească (11.4 milioane de dolari), vârtsa înaintată (32 de ani), dar şi opţiunile de pe piaţa agenţilor liberi (Wallace, Bowe) şi de la alte formaţii (Harvin) ar constitui motivele pentru care Pats nu doresc să blocheze o asemenea sumă, mai ales că Welker i-a ţinut în „joc de glezne” vara trecută.

De altfel, Welker pare a fi singurul vinovat pentru situaţia creată după ce a refuzat 16 milioane pe doi ani în intersezon şi a preferat francizarea, fără a avea certitudinea că Patriots îi vor oferi un nou contract în acest an, fapt care ar putea să-l coste acum. Aţli jucători care au avut acelaşi comportament în trecut, Richard Seymour, Asante Samuel, Vince Wilfork sau Logan Mankins, au ajuns ei la strâmtoare în anul imediat următor francizării, iar liniştea care s-a lăsat peste mult discutatele tratative legate de un nou contract pentru Welker reprezintă un semnal clar că veteranul ar putea prinde pase de la un alt QB din 2013. În cazul în care cele două părţi nu ajung la un acord financiar echitabil, Brandon Lloyd ar urma să devină principala ţintă a lui Tom Brady, iar salariul său (sub 5 milioane cu tot cu bonusuri) este unul cel puţin tentant pentru Pats.

Welker a fost un jucător exponenţial pentru Patriots şi ofensiva din Foxborough va fi, evident, ciudată fără această ţintă, numai că organizaţia nu are sentimente sau remuşcări, trecutul demonstrând că Pats au renunţat fără regrete la mulţi jucători care păreau, la un moment dat, indispensabili. În 6 ani cu Patriots, welker a jucat 93 de meciuri în sezonul regulat, reuşind 672 de recepţii pentru 7.459 de yarzi şi 37 de TD.

By

Tags: ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore