Johnson, campion la Daytona, Patrick a bătut încă un record

February 26, 2013

jimmie daytona

Disputată sub auspicii sumbre după teribilul accident de sâmbătă, când la finalul cursei de Nationwide 37 de spectatori au fost răniţi de bucăţile desprinse dintr-un bolid care s-a izbit de zidul de protecţie, cursa de 500 de mile de la Daytona a adus spectacolul aşteptat. Jimmie Johnson s-a impus pentru a doua oară în carieră pe legendarul circuit (la a 400-a cursă din carieră), iar Danica Patrick a devenit prima femeie care conduce un tur de pistă într-o cursă de NASCAR, alţi favoriţi fiind eliminaţi rapid din cursă după un accident. Dacă în cazul lui Johnson, succesul nu mai e o supriză, locul 8 obţinut în final de Patrick a bulversat, din nou presa americană. Este adevărat că prima femeie care prinde un pole position în cursele de NASCAR a intrat în istorie mai degrabă datorită cavalerismului piloţilor din primele linii care au preferat să n-o atace până la finalul primului tur de oval, însă felul în care a evoluat până la final a ridicat destule sprâncene, iar locul ocupat la final este mai mult decât meritoriu.

Despre câştigător, numai de bine. Cvintuplul campion s-a desprins de Brad Keselowski cu 6 ture rămase de disputat şi apoi a rezistat atacului furibund al duetului Dale Earnhardt Jr – Mark Martin. A fost a 61-a victorie pentru Johnson dar şi a doua într-o cursă inaugurală, acesta devenind unul dintre cei 10 piloţi care au reuşit această performanţă în istorie.

Două vorbe şi despre „dispariţia” dintre fruntaşi a lui Kasey Kahne, Tony Stewart şi Kevin Harvick, toţi trei implicaţi într-un imens carambol la mai puţin de un sfert de la debutul cursei. Din păcate, alături de aceştia a fost „îngropat” şi columbianulo Juan Pablo Montoya, care ocupa un loc călduţ şi peste media sa obişnuită şi care, iniţial, scăpase de carambol, dar a fost apoi „busculat” afară de pe circuit de unul dintre bolizii scăpaţi de sub control…

Clasament general:

clasamenr nascar

By

Tags: , , , , , , , , , ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore