NHL

Rangers: Tortorella dat afară după patru ani

June 2, 2013

Tortorella

John Tortorella a considerat sezonul 2012-2013 ca pe un macaz. Către ce, rămâne un mister, pentru că tehnicianul a fost pus pe liber de şefii lui New York Rangers.

Managerul general Glen Sather s-a mărginit la o declaraţie scurtă, dar care a sintetizat exact sentimentele patronilor. „Am fost puşi în faţa unui sezon scurt, cu multe ghinioane şi multe accidentări. În situaţia dată echipa s-a descurcat onorabil. Au jucat la nivelul aşteptărilor? NU!”, a declarat Sather, antrenorul fiind cel considerat responsabil pentru eşec. „Scopul nostru a fost câştigarea Stanley Cup, şi decizia trebuia luată. Johna fost puţin şocat, dar este un domn şi a acceptat situaţie”, a încheiat managerul.

Rangers au terminat sezonul pe un loc 6 departa de aşteptări şi au părăsit competiţia după o înfrângere în 5 meciuri, care putea fi lejer una în 4 dacă nu aveau puţin noroc. Cum în sezonul precedent echipa terminase prima în Est cu 109 puncte şi jucase finala conferinţei pierdută dramatic (ca joc) în faţa rivalilor de la Ney Jersey Devils, reculul a fost evident, la fel ca deznodământul mariajului Rangers – antrenor.

Tortonella, angajat în 2009 în locul lui Tom Renney, a condus formaţia în 319 partide din sezonul regulat (171-118-1-29) fiind adeptul unui joc defensiv astfel că Ragers s-au chinuit mereu să marcheze, inclusiv în situaţiile de power-play. New York a înscris doar 2.69 goluri pe meci sub Tortonella, în clasametul ofensivelor terminând de trei ori pe locul 15 sau mai jos. Formaţia pentru superioritate a terminat pe 23 în ultimele două sezoane, după locul 18 în 2011, anul acesta fiind de-a dreptul catastrofală în play-off, acolo unde a reuşit doar 4 goluri în 44 de situaţii de om în plus.

Plecarea lui Tortonella ar putea aduce şi despărţirea de doi jucători exponenţiali în timpul „domniei” sale. Brad Richard, unul dintre preferaţii antrenorului dar care nu s-a ridicat în acest sezon la nivelul salariului uriaş sau al contractului pe termen lung semnat în vară ar urma să fie pus pe liber graţie noului contract colectiv de muncă, iar portarul suedez Henrik Lundqvist a anunţat că nu mai intenţionează să-şi prelungească înţelegerea scadentă în vara anului viitor considerând că echipa este pe un drum greşit, de regres.

Ca o surpriză, majoritatea jucătorilor au acceptat decizia conducerii fără să-l apere pe antrenor, numele rele considerându-l principalul vinovat pentru sezonul mediocru şi căderea incredibilă de la echipa care îşi domina adversariila sparring pentru Boston Bruins.

 

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore