NFL

Carieră încheiată pentru Tebow?

June 20, 2013

Tim Tebow

Tebowmania pare o amintire veche de când lumea. Victoriile incredibile din sezonul 2012 sunt sub un strat de praf gros de două degete, şi nimei nu-şi mai aminteşte de Tim Tebow. Un fost câştigător de Trofeu Heisman, cu un viitor incert încă de la debutul în NFL, un QB cu fizic de tight end sau tackle şi cu pase de amator, Tebow este şomer şi lumea se întreabă dacă va mai prinde un contract în NFL.

La o lună după ce a fost pus pe liber de New York Jets, jurnaliştii americani au disecat situaţia jucătorului şi au ajuns la o concluzie tristă: pentru Tim, povestea frumoasă se apropie de sfârşit.

Cum s-a ajuns aici, rămâne un mare mister pentru că jucătorul a intrat în NFL cu un potenţial uriaş, dar contactul cu liga mare a fost unul catastrofal. Jurnaliştii americani susţin că Tebow a avut mari probleme de comunicare cu staff-ul de la Denver Broncos, inclusiv în sezonul în care i-a dus într-un improbabil play-off. Jucătorul pur şi simplu n-ar fi înţeles acţiunile desenate de antrenori şi nu îşi putea aminti schema de joc, astfel că a reuşit performanţa de a fi sancţionat cu „întârzierea jocului” de 7 ori în 11 meciuri. Mai mult, jucătorul ar avea o incapacitate cronică de a citi defensivele, dar şi de a găsi soluţii pentru a desface o apărare care schimbă schema din mers. În cazul său, şocant este nu că nu mai are loc în NFL după 3 ani, ci că a reuşit să reziste atât.

Mecanica jalnică a paselor (procentaj de 47.9 la reuşite) îl elimină practic din cursa pentru un post de QB titular şi chiar de primă rezervă. Nici măcat scouterii din CFL nu au fost impresionaţi de el încât să-l angajeze cu ochii închişi, astfel că însuşi viitorul în fotbal ca QB pare incert.

Trist este că Tebow este un atlet desăvârşit şi este o ciudăţenie că nu a reuşit să prindă măcar unul dintre cele 2.700 de locuri disponibile în loturile celor 30 de echipe din ligă. Lista a fost, din start subţiată de cele opt echipe care au antrenori noi şi nu şi-au dorit „circul” mediatic care l-a însoţit mereu pe jucător, dar totuşi alte 22 de echipe, cu aproape 2.000 de locuri în lotul iniţial, nu au arătat niciun interes pentru el.

Acum, când majoritatea loturilor de 90 sunt desenate, petru Tebow au rămas doar trei opţiuni. Să aştepte o accidentare gravă a unui QB şi să prindă un contract după cantonamentul de vară, să meargă un an-doi în CFL (unde există interes, dar nu pentru postul de prim-solist), sau să schimbe poziţia pe care evoluează. La 25 de ani, un atlet complet, cu un comportament ireproşabil, nu are cum să dispară dintr-un sport al atleţilor perfecţi.

 

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore