NFL

Tebow la Patriots… asta da surpriză

June 24, 2013

tim tebow patriots

Întrebrile legate de viitorul fotbalistic al lui Tim Tebow au primit un răspuns pe măsura circului mdiatic care îl însoţeşte pe fostul câştigător al Trofeului Heisman. De miercuri, Tebow este component al formaţiei New England Patriots şi ar urma să fie rezerva lui Tom Brady pentru sezonul viitor. Pats au pus deja în vânzare tricorui cu numărul 5 şi numele lui Tebow imprimate pe spate, aşa că afacerea nu este o glumă, iar după despărţirea de Ryan Mallet (probabilă dacă ţinem cont de evoluţiile acestuia) QB-ul ar urma ă-şi ia în primire vechiul număr purtat la Forida Gators, Broncos şi Jets: 15.

Prima victimă după venirea lui Tebow (în afară de jurnaliştii care îiu prevesteau un final rapid al carierei după concedierea de la Jets) a fost Mike Kafka, pus pe liber imediat de Patriots pentru că Bill Belichick are mare încredere în talentul lui Tim. Totuşi, rămâne un mister postul pe care va fi folosit QB-ul pentru că la Jets a evoluat ca TE sau în echipele speciale, iar Belickhick l-a descris senzaţional în octombrie, atunci când lumea considera totul ca o glumă bună.

„Este un bun alergător, puternic, foarte puternic. Are un braţ bun şi mobilitate şi este foarte deştept pentru că poate să facă lucruri diferite. Trebuie să ţii cont că e acolo. Într-un joc ca acesta este foarte periculos din cauza versatilităţii sale. De multe ori cară mingea tât de bine încât ai impresia că e un running back”.

Din 2010 până astăzi, Tebow a reuşit 29 de TD în NFL, 17 prin pase şi 12 din alergare şi a pierdut mingea de numai 16 ori. De asemenea are o medie de 5 yarzi alergaţi pe acţiune, iar numerele sale nu sunt deloc rele dacă facem abstracţie de pase. Contractul cu Pats nu-i garantează însă nimic. În New England se practică un lot de 53 de jucători cu numai doi QB şi, momentan, Mallet este al doilea iar Tebow trebuie să arate ce poate în cantonament. Cum în precedentele sezoane tocmai aceste cantonamente l-au terminat (să ţinem cont că la Broncos a reuşit un succes rar în play-off cu Pittsburgh Steelers) şi la un moment dat ajunsese la echipa de rezerve la Broncos chiar şi după Brady Quinn, pentru Tebow se anunţă o perioadă tulbure. Asta dacă a fost adus pentru postul de QB.

Sistemul cazon impus de Belichick se potriveşte perfect cu ideea că Tebow a fost adus ca armă secretă datorită versatilităţii sale şi abia la primul meci oficial se va afla pe ce post va juca Tebow. Perioada recentă a arătat că la Patriots informaţiile sunt lăsate intenţionat să scape şi se pot afla doar lucrurile care trebuie aflate. Acum ei lasă impresia că Tebow este un QB, fapt care îl va face mai eficient dacă este folosit pe alt post. Doar timpul va elimina şi această întrebare din jurul său.

 

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore