NHL

Mutare surpriză pentru Rangers

July 18, 2013

Alain Vigneault, fără îndoială cel mai dorit antrenor liber de contract din NHL, a semnat cu New York Rangers. Creatorul monstruoasei echipe care a jucat finala pentru Vancouver Canucks, va primi 10 milioane de dolari pentru următorii cinci ani şi are ca obiectiv câştigarea Stanley Cup, iar ca motiv personal, răzbunarea pe Canucks.

În vârstă de 52 de ani, Vigneault a fost concediat inexplicabil de Canucks, chiar dacă echipa a fost eliminată de San Jose Sharks în turul 1 din play-off. Vigneault a petrecut şapte ani în Vancouver şi a dus echipa de şase ori în post-sezon, iar calitatea jocului canadienilor a eliminat orice posibilitate ca tehnicianul să rămână fără angajament pentru sezonul următor. Favorit iniţial să preia pe Dallas Stars, Vigneault şi-a retras CV-ul sâmbătă de dimineaţă, şi a devenit evident că intenţionează să semneze cu o altă echipă.

Antrenorul va prelua echipa construită de John Tortorella, cel care a petrecut mai bine de patru ani în New York şi i-a condus pe Rangers la un record pozitiv de 26-18-4, înainte de a fi eliminaţi de Boston Bruins în runda a doua a play-off-ului.

În ciuda performanţelor pozitive, Tortorella a plătit tribut aşteptărilor majore din New York, pentru că echipa are unul dintre cele mai valoroase loturi din NHL şi toată lumea aştepta ca echipa să mărşăluiască efectiv către Stanley Cup. În schimb, Rangers au evoluat neconvingător, cu un stil de joc urât ochiului, şi cu rezultate slabe în post sezon, astfel că Tortorella a plătit cu postul şi din cauza relaţiei reci pe care a avut-o cu starurile echipei.

În ciuda problemelor avute de fostul tehnician, angajarea lui Vignault nu vine fără controverse. Mass media din New York presupuneau că Mark Messier, legendarul centru care a câştigat Stanley Cup în 1994, va primi job-ul după ce a susţinut un interviu şi a lăsat o impresie bună. Hall of Famer-ul este unul dintre cei mai iubiţi jucători din istoria francizei, iar fanii au sperat, la fel ca ziariştii, că patronii îl vor alege pe Messier, doar că nu s-a întâmplat aşa.

Pe de altă parte, Vignault vine cu experienţa a 11 ani de antrenorat în NHL, la un nivel excelent, echipele pe care le-a condus în Vancouver fiind mereu printre protagoniste în Conferinţa de Vest. Cu aşteptări imense pentru anul următor, este foarte interesant de văzut cum va reuşi Vigneault să controleze situaţia…

 

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore