Eli, indispensabilul

October 20, 2013

Eli+Manning

New York Giants sunt una dintre cele treie chipe fără victorie din NFL, dar singura cu un QB care are două titluri de campion, însă asta nu-i împiedicăpe critici să-l atace la fiecare colţ pe Eli Manning. Sătămâna aceasta, Phil Simms, fost campion cu New York Giants, a fost întrebat de jurnaliştii americani dacă Giants ar face mai bine să renunţe la serviciile lui Eli şi să-şi aleagă un nou QB, după modelul Indianapolis Colts. Simms a fost al cincelea campion care a fost pus în faţa aceleiaşi întrebări şi, aşa cum au răspuns şi cei patru predecesori, a dat un răspuns  clar: NU! Faţă de predecesorii săi însă, Simms a şi argumentat.

„Această promoţie extraordinară de coordonatori… nu va fi extraordinară. Vom afla la momentul potrivit, dar nu văd niciun jucător capabil să devină un mare QB după draftul următor”, le-a spus Simms jurnaliştilor americani, şi ar putea avea dreptate.

În funcţie de ce jucători eligibili dar care mai pot rămâne şi în colegiu vor decide să facă pasul înainte, 2014 ar putea fi anul cu cei mai mulţi QB din listă. Jurnaliştii americani prevăd zece jucători de pe acest post aleşi în primele două runde, şi chiar riscă un pronostic halucinant: şase QB vor ajunge în NFL via prima rundă de draft, egalându-se astfel recordul din 1983 când John Elway, Todd Blackledge, Jim Kelly, Tony Eason, Ken O’Brien şi Dan Marino au fost aleşi. Trei dintre ei (Elway, Marino şi Kelly) sunt în Hall of Fame, numai că jucătorii care vor intra în draft anul viitor nu par a avea bagajul necesar pentru a reuşi la nivelul următor.

Juniorul de la Louisville, Teddy Bridgewater este văzut, de majoritate aanaliştilor, ca liderul grupului care e gata de accederea în NFL. Marcus Mariota (Oregon), al doilea pe listă, ami are doi ani de eligibilitate pentru colegiu, şi, deşi tentat să facă pasul spre profesionişti, nu s-a grăbit să-şi anunţe disponibilitatea.

Mometan, este clar că celelalte două echipe fără victorie din acest sezon, Jacksonville şi Tampa Pay, nu au altă soluţie decât să aleag’ă un QB din prima rundă, indiferent de ce alte piese s-ar mai afla pe tablă. Arizona, Cleveland şi Minnesota, par, de asemenea, extrem de interesate de ideea unui restart în centru. Cu şanse mai mici sunt trecute în listă Oakland, St Louis, Tennessee, Philadelphia şi… Houston, iar majoritatea echipelor (mai puţin Eagles şi Texans) au un numitor comun: experimente eşuate an după an cu jucători care n-au confirmat pe posrul de QB.

Pentru Giants, situaţia este complet diferită. Titularul lor are 32 de ani şi i-a condus, prin execuţii rare, la două titluri de campioni, iar contractul său expiră abia în 2015. Faţă de celelalte echipe ără succes, Giants au o grămadă de probleme, iar cea a QB-ului nu pare, nici pe departe, cea mai importantă. Este adevărat că au fost şase săptămâni de coşmar pentru Manning, dar Giants ştiu că la vârsta sa mai are încă posibilitatea să facă sezoane excepţionale.

Simms a fost tranşant: „Eu aş sta cu Eli, şi ştiu că şi Giants vor face asta. Ştiu ce au în curte şi nu riscă să-l piardă”. La fel şi Dan Marino, Rich Gannon sau Steve Beuerlein, iar Marino a fost chiar dur cu viitorii recruţi.

„Ultima dată când am verificat, Bridgewater nu câştigase două Super Bowl… În niciun caz nu aş alege un QB debutant când îl am pe Eli Manning”, a legeda celor de la Miami Dolphins.

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore