3 concluzii din săptămâna 6

October 20, 2013

Săptămâna şase din NFL va intra în cartea recordurilor, la propiu, după ce fanii de la Kansas City Chiefs au doborât recordul Guiness la cea mai zgomotoasă manifestare sportivă în aer liber. Tot de record ar fi şi reacţiile suporterilor de la Houston Texans care au aplaudat cu sârg accidentarea lui Matt Schaub, dar jocurile săptămânii 6 au fost mai mult decât gălăgie şi scandal.

1. Chiar dacă are momente bune, Geno Smith e tot debutant

Pe cât de bine a jucat cu Atlanta Falcons, pe atât de rău a evoluat Geno Smith cu Pittsburgh Steelers. Talentatul QB şi-a demonstrat toate limitele cu oţelarii, mai ales cele mentale. După 199 de yarzi, 16 din 20 pase reuşite, 3 TD şi rating 147.7 cu Falcons, Smith s-a prăbuşit la 19-34, 201 yarzi, două intercepţii şi 48.8 rating cu Steelers.

Practic, meciul a confirmat ceea ce drafterii ştiau din aprilie. Simth nu este iun jucător constant şi nu poate fi decât o soluţie temporară, nu una pe termen lung. Turbulenţele din jocul prin aer al celor de la Jets vor continua, şi chiar dacă acesta este riscul atunci când ai un QB debutant la timonă, Smith trebuie să-şi pună gândurile în ordine, problemele sale fiind mentale.

Cu Pittsburgh a existat şi un moment luminos, când Jets au revenit la 9-6, numai că cele două intercepţii sunt faze pe care nu ar trebui să le vezi în NFL. Ca plus, Smith a reuşit să ţină de minge, fără a mai provoca niciun fumble, după ce făcuse 11 în primele patru meciuri.

2. Talentul nu e totul pentru Bengals

După ce i-au învins pe Bills, bengals au ajuns lideri solitari în AFC North. Bineînţeles, veştile bune se terimină aici pentru o franciză care ar trebui să fie, uşor, la 6-0.

Cincinnati Bengals trebuie să se considere norocoşi după meciul din Bufalo şi felul în care şi-au bătut joc de un avans de 14 puncte. Inspiraţia lui Brandon Tate, care a returnat un punt până în 33-ul advers a însemnat o victorie, însă nu una perfectă şi nu una care să reflecte calitatea deosebită a lotului din Ohio. Engals au una dintre cele mai complete echipe din NFL, numai că pe teren nu se vede acest lucru.

În săptămâna 5, Begals au reuşit să-i ţină pe Patriots la doar două reuşite, ambele FG şi l-au forţat pe Brady nu numai să-şi oprească seria de pase de TD, dar şi să paseze sub 200 de yarzi. Thad Lewis a pasat 220, pentru două TD şi a alergat pentru un al treilea, iar defensiva formată aproape în totalitate din jucători aleşi în runda 1 de draft nu a reuşit să-i blocheze schemele de joc unui QB care nici măcar n-a prins draftul. Defensiva a făcut implozie în sfertul 4, şi Bills au mărşăluit efectiv către terenul de ţintă, iar cei mai buni jucători din Cincinnati n-au răspuns cum trebuia acestui asalt.

La fel de frustrantă a fost şi evoluţia ofensivei. După trei sferturi aproape perfecte, totul s-a prăbuşit ca un castel de cărţi, iar fiecare posesie s-a terminat cu un punt, Andy dalton preferând un joc pe pămân şubred, ţintelor pe care le avea prin aer. Este adevărat că trebuie şi joc pe pământ, dar alegerea situaţiilor când acesta este util este tot o chieie a jocului. Cu Browns, în ciuda evidentei impotenţe a jucătorilor RB, ofensiva s-a încăpăţânat să rămână pe pământ şi pentru al doilea an consecutv, Cleveland s-a impus în derbiul statal. Duetul de TE. Jermaine Gresham – Tyler Eifert a fost, de asemenea, inexistent, cu patru recepţii pentru 18 yarzi şi şase mingi scăpate. Bengals au tot talentul pe care şi l-ar dori un antrenor, dar postura de lider în divizie este una conjuncturală. În Buffalo le-a lipsit execuţia, maturitatea şi deciziile, exact imaginea pe care au lăsat-o şi în primele cinci meciuri.

3. Eagles ar trebui să creadă în Foles

În mod normal, în fotbalul american, un QB nu trebuie să-şi piardă postul de titular din cauza unei accidentări. Din păcate pentru Michael vick, ce a făcut Nick Foles în ultimele şase sferturi jucate îl recomandă ca următorul om în centrul ofensivei din Philadelphia. Foles a reuşit 22 din 31 de pase şi a produs patru TD, ajungând la şase din momentul în care l-a înlocuit pe Vick. Nu a cedat deloc mingea, iar ratingul de QB este uluitor: 125.1, cu 68% pase complete şi patru din şase conversii la faze de red-zone.

Chiar dacă momentan nimeni nu poate face predicţii legate de viitorul lui Foles pentru franciză, progresul este evident. Vick avea 47 procantajul la pase complete şi 5 TD din 19 încercări în red-zone, iar la 33 de ani şi cu evidente probleme fizice nu mai are cum să fie soluţia de viitor. Statistic, Foles nu are cum să fie comparat cu Vick, cei nouă ani diferenţă fiind greu de combătut de către tânărul QB, dar absolventul Universităţii Arizona a arătat mai bine în centru. De Sean Jackson şi Riley cooper par să fi învăţat rapid schemele de joc, iar ca protecţie proprie, Foles a ajuns pe gazon de numai două ori, pentru al doilea procentaj din ligă.

Ca bilă neagră, Foles a jucat în faţa adouă echipe care n-au bătut pe nimeni, numai că defensiva din tampa Bay a jucatt chiar bine până la meciul de duminică şi era a 12-a la sacks şi a 15-a la pase apărate şi la faze de red-zone. Foles a dominat efectiv această defensivă şi asta ar putea fi suficient pentru a obţine postul de QB titular.

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore