NBA

Ballmer cumpără Clippers pentru două miliarde de dolari

May 30, 2014

clippers

Chinul lui Donald Sterling a luat sfârşit. Steve Ballmer, fost CEO al Microsoft, va plăti suma de două miliarde de dolari (aproape 1,47 miliarde de euro) pentru a achiziţiona clubul de baschet Los Angeles Clippers, formaţie patronată de Sterling, suspendat pe viaţă de NBA după un scandal cu iz rasist.

Ballmer a fost CEO Microsoft între 2000 şi 2012 şi a încercat de mai multe ori să investească într-o formaţie din NBA, pe care să o mute în oraşul Seattle. Averea lui este estimată la 20,7 miliarde de dolari, iar în cazul în care tranzacţia se va realiza, va fi a doua cea mai mare ca valoare din istoria sportului american, după achizţionarea echipei de baseball Los Angeles Dodgers, cu 2,15 miliarde de dolari, în 2012, de către un grup de investitori din care făcea parte şi legenda baschetului american Magic Johnson.

Vânzarea clubului Clippers trebuie aprobată de trei sferturi dintre patronii din NBA anterior acceptului actualului patron de a vinde franciza, fapt care e generat un mega-scandal între Sterling şi Ligă.

LA Clippers au părăsit play-off-ul NBA în faza semifinaleleor de conferinţă după două eşecuri scandaloase cu Oklahoma City Thunder, întreaga opinie publică americană fiind de acord că arbitrajul a fost total împotriva echipei lui Sterling, din motive care vor rămâne, probabil, o necunoscută.

By

Tags:

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore