NFL  »  NHL

Proprietarul lui Sabres ia și Bills

September 10, 2014

pagula

Suporterii fotbalului american din Buffalo pot răsufla liniștiți. Patronul formației Buffalo Sabres (NHL), Terry Pegula a ajuns la un acord cu actualii proprietari ai celor de la Bills și va cumpăra echipa pentru 1,4 miliarde de dolari. Pegula va prelua astfel acțiunile de la moștenitorii lui Ralph Winston, aceștia dorind să încheie colaborarea cu NFL încă de la decesul fostului proprietar.

Terry și Kim Pegula au oferit cel mai bun preț în „finala investitorilor“ cu mai bine de 50 de procente peste valoarea de piață a echipei (935 de milioane de dolari) și peste ofertele venite din New York și Toronto, oferte care i-au pus în gardă pe suporterii din Buffalo, în condițiile în care ceilalți doi investitori doreau mutarea echipei.

Tranzacția, care așteaptă confirmarea din partea NFL pe 8 octombrie, va deveni cea mai mare din istorie, după cele ale lui Cleveland Browns (1.05 miliarde) și Miami Dolphins (1.1 miliarde), tranzacții care au inclus însă și stadionul. Bills au acum un contract de închiriere beton cu primăria din Buffalo valabil până în 2020, dar se așteaptă ca la fel ca în cazul celor de la Sabres, familia Pegula să prefere propria investiție și să-și construiască un stadion privat, ceea ce ar duce la creșterea valorii de piață a francizei. Ei au construit o arenă exclusivă pentru hochei în valoare de 172 de milioane de dolari (HarborCenter), arenă unde ar urma să se mute și Sabres după terminarea contractului cu municipalitatea.

Conform ESPN, Terry Pegula are afaceri în domeniul energetic, imobiliar și sport profesionist și o avere evaluată la 3.3 miliarde de dolari. În 2011 el a cumpărat Buffalo Sabres pentru 189 de milioane de dolari, printre investițiile filantropice numărându-se și o donație de 102 milioane de dolari pentru o arenă nouă pentru hochei, la universitatea Penn State.

By

Tags: , , , ,

web design by SianImage.RO
Hochei - Jocuri Online - Bucură-te de gustul victoriei!
Livescore